EN

moc.liamg%40rennab41.3

EN

До чого тут

До чого тут "Пі"?

Нашу першу статтю ми вирішили присвятити знайомству та розповіді про історію створення бренду Пібан та про значення нашої назви.

Отже, історія починається у вже далекому 2019 році у місті Харків. На той момент трьох дівчат об'єднала ідея створення чогось особливого та екологічного. 

Катерина Уварова, яка є ідейною натхненницею, тоді закінчувала соціологічний факультет ХНУ імені В.Н. Каразіна, бачила, що після заходів банери стають нікому не потрібними, оскільки інформація на них стає неактуальною.

Виникло питання, а чи можливо їх якимось чином утилізувати. Виявилося, що в Україні немає заводу з переробки банерів, та що вже використані банери найчастіше потрапляють на звалище і розкладається цей матеріал від 100 до 500 років.

Юлія Уварова, яка відповідає за фінанси у Пібані, на той момент мала велику кількість банерів, які відслужили своє життя (на них була неактуальна інформація: номери телефонів, сайт). Залишалося лише зрозуміти, яку нову форму можна надати банеру. Завдяки мозковому штурму було вирішено пробувати шити сумку, оскільки банер - це тканина, яка відрізняється високою міцністю, зносостійкістю та довговічністю.

Далі були пошуки швачки, яка б погодилася експериментувати, креативити та творити. Пошуки тривали кілька днів і за підсумком ми знайшли нашу фею-швачку Олю Казбекову, яка є фанатом своєї справи.

Ми пошили нашу першу сумку, з якою й досі ходимо робити відправки на пошту, виставили результат у соціальні мережі та наша справа понеслася. Індивідуальне пошиття, корпоративні замовлення, фестивалі, ярмарки...

Звичайно, були й труднощі з якими ми стикалися, але про них у інших статтях. 

Але до чого тут Пі?

Найчастіші питання, яке ми чуємо: «Чому Пібан? До чого тут Пі»? Розповідаємо.

Бренд назвали 3,14 BAN (ПІБАН). Число «пі» починається із 3,14, але ніколи не закінчується — як і потік сміття, що його генерує людство. А «BAN» — не лише скорочення від «банер», але й «заборона» на шляху цього нескінченного потоку.

Сподіваємось, вам сподобався такий формат історій. 

До зустрічі, у наступній статті!