EN

moc.liamg%40rennab41.3

EN

Пібан: про труднощі на початку нашого шляху

Пібан: про труднощі на початку нашого шляху

Привіт, друзі! У нашій минулій статті ви дізналися як з'явилася ідея створення сумок з банерів і також ми розповіли про значення нашої назви "Пібан". Оскільки ми згадали, що без труднощів у нашій справі не обійшлося, сьогодні розповімо про труднощі, з якими зіткнулися на початку нашого шляху. Торкнемося також теми чому ж саме ми обрали банери. 

Почнемо з перших труднощів, які у нас виникли у 2019 році.

1. Під час пошиття експериментальних сумок у нас ламалася незліченна кількість голок, ми не могли підібрати правильну форму сумки, щоб кути не заламувалися і виріб виглядав органічно. Після кількох спроб ми вирішили шити швами назовні.

2. Неприйняття суспільством нашої ідеї. У перший рік нашої діяльності ми те й чули на ярмарках, фестивалях: "Це ж сміття, чому я повинен/а платити за сміття?". Спочатку нас це дивувало та іноді навіть ображало, адже ми хотіли донести, що сумки з банерів – це особливі речі, це про апсайклінг. Ми доносили, що виробництво одягу та модна індустрія – це сфера, яка приносила і приносить нашій планеті колосальну шкоду. Тому інтелектуальна мода та головні гравці модної індустрії подумали та вирішили: ВТОРИННЕ ВИРОБНИЦТВО, АПСАЙКЛІНГ, ВІНТАЖ! Апсайклінг - це взагалі нова ера та новий напрямок, який підхопили всі головні модні гравці ринку. Вінтаж, ресейл, апсайклінг - це мода майбутнього, мода інтелігенції та інтелектуалів. Ми зрозуміли, що відразу її не зрозуміють і не схвалять маси та дякуємо їм за це. Але майбутнє точно за цим.

3. "Якщо ви зробили виріб зі сміття, він має коштувати 50 гривень" - чули ми й таке у перший рік нашої діяльності. Нічого подібного! По-перше, кожен виріб з банера унікальний і особливий, ви ніде не знайдете другу таку ж сумку з таким же принтом або малюнком. По-друге, в ціноутворення вкладаються такі пункти як: оренда приміщення, закупівля необхідної фурнітури та матеріалів, логістика, виплата зарплати співробітникам, сплата податків. Не забуваймо також, що створити сумку з банера – це складний технологічний процес. По-третє, у нашій місії ми окреслили, що ми формуємо культуру свідомого споживання в Україні. Ми не маємо мети продавати масово. Головне, щоб при покупці покупець розумів, чому він купує продукт і розділяв філософію бренду.

І останнє, ми генеруємо дохідну частину бюджету країни шляхом сплачених податків. 

Як кажуть, труднощі існують у тому, щоб долати їх. Ми не зупинялися і йшли лише вперед із нашою ідеєю, філософією та місією. 

На цьому шляху від людей зустрічалося те саме питання: "Чому банери?"

Банери - це незліченний потік матеріалу, який виробляється щодня, вони супроводжують нас скрізь: уздовж дороги, на заході/корпоративі, як реклама ... Його виготовляють менше, ніж добу. Висить він від кількох годин до кількох місяців. А розкладається - кілька сотень років, завдаючи непоправної шкоди навколишньому середовищу... Водночас, банери відрізняються високою міцністю, зносостійкістю та довговічністю. Вони тримають форму, водонепроникні та не вицвітають. Це саме ті характеристики, якими має мати сумка в повсякденному житті.